Paswoord vergeten
Welke soorten hartig beleg krijgen de voorkeur

Geef de voorkeur aan magere tot halfvette kaas (plattekaas, magere smeerkaas, cottage cheese, ricotta, kazen aangeduid met de term mager of light). Geef de voorkeur aan magere tot halfvette vleeswaren met weinig toegevoegd zout. Magere vleeswaren worden gedefinieerd als vleeswaren met minder dan 15 g vet per 100 g. Producten met de vermelding worst, paté, salami of spek zijn meestal vette vleesproducten. Kies ook voor vette vissoorten zoals sardienen, haring, zalm, forel, ansjovis en makreel op de boterham. Zij brengen vitamine D en essentiële omega 3-vetzuren (DHA en EPA) aan waarvan de gemiddelde inname nog te laag ligt. Vis uit blik is handig en kan bijvoorbeeld zelf verder op smaak worden gebracht met een weinig dressing of lightsaus, kappertjes, fijngesneden ui en augurken, blokjes tomaat en verse kruiden.

Paswoord vergeten?

Vul hieronder uw e-mailadres in en u ontvangt uw persoonlijk paswoord in uw mailbox.