Paswoord vergeten
Tip groenten 8: rode kool

Rode kool klaarmaken kan op verschillende manieren: Koken Dit is de meest voorkomende bereidingswijze. Doe de rode kool in een pan met een bodempje water en zout en laat alles gaarkoken. Ongeveer 12 minuten is voldoende. Om de mooie kleur te behouden kan je een scheutje azijn of citroensap toevoegen. Tip: gebruik niet té veel water, want dan krijgt de kool een flauwe smaak. Stoven Rode kool wordt ook vaak gestoofd, al dan niet met stukjes appel. Na het stoven is de groente zachter dan wanneer ze gekookt wordt. Je begint met de rode kool te bakken op een middelhoog vuur, om ze daarna te blussen met water, witte wijn of bouillon. Laat alles 20 à 30 minuten stoven. Lekkere kruiden bij gestoofde rode kool zijn laurier, kaneel, jeneverbessen, kruidnagel… Experimenteer gerust! Rauw Rauwe rode kool is enorm lekker in onder andere salades. Varieer hier eens met de snijwijze: ga voor grove stukken voor een sappige bite, kleinere reepjes of zelfs geraspte rode kool voor een frisse, fijne structuur. Tip: giet kokend water over de fijngesneden kool voor je ze in de salade doet om de rauwe smaak en textuur te neutraliseren. Soep Uiteraard is rode kool ook een geliefde groente om soep mee te maken. Ook hier geldt vooral dat je de rode kool niet té gaar mag koken, want zo verliest ze een deel van haar smaak.

Paswoord vergeten?

Vul hieronder uw e-mailadres in en u ontvangt uw persoonlijk paswoord in uw mailbox.