Is het ontbijt overslaan echt een goed idee❓Zoals je al kan raden, is het antwoord “nee” 😉. Een uitgebalanceerd ontbijt is de beste manier om de dag te beginnen.Het ideale ontbijt bestaat uit:🍞 Een graanproduct zoals volkorenbrood of zelfgemaakte havermoutpannenkoeken🥛 Een zuivelproduct zoals yoghurt of platte kaas (of een andere eiwitbron)🍌 Een stuk fruit zoals een banaan of zelfgemaakte appelmoes☕ Een drankje zoals koffie of waterEn als je je afvraagt waarom het zo belangrijk is om 's ochtends goed te eten, dan zijn hier een paar antwoorden: ⭐ Om energie te leveren om de dag goed te beginnen (nodig na een goede nachtrust).⭐ Om cognitieve prestaties te verbeteren (de hersenen hebben brandstof nodig).⭐ Bijdragen aan een evenwichtige voeding (door snacks te vermijden die te rijk zijn aan suiker en vet).⭐ Helpen om het gewicht onder controle te houden (om overmatige honger later op de dag te voorkomen, wat leidt tot overconsumptie bij volgende maaltijden). Een ontbijt dat rijk is aan vezels en eiwitten bevordert de verzadiging en helpt om de eetlust beter onder controle te houden.En om van afwisseling te genieten, volgen hier enkele voorbeelden van smakelijke ontbijten:• Een mueslibroodje met een gekookt ei, een clementine en een kop koffie• Een kom skyr met muesli zonder suiker en plakjes banaan geserveerd met een kopje thee• Toast met avocadopuree en een plakje gerookte zalm en geperst sinaasappelsap• Een pannenkoek met appel-peer-kaneelcompote, allemaal zelfgemaakt en geserveerd met een kop warme melk.Kortom, een gezond en evenwichtig ontbijt draagt niet alleen bij aan je fysieke en mentale welzijn, maar helpt je ook om je voeding beter te beheren gedurende de dag.#Ontbijt #Energie #Vitaliteit ... See MoreSee Less
0 CommentsComment on Facebook
📢Uniek aanbod voor VBVD-leden: gratis abonnement op de voedingsplanner van Nubel!📢Om 2025 goed te starten, bieden wij onze VBVD-leden een exclusief voordeel aan! 🎉Van 1 januari tot en met 31 maart 2025 kunnen diëtisten het abonnement op de voedingsplanner van Nubel een jaar lang gratis aanvragen. Hiermee kunnen ze licenties voor hun patiënten aanmaken tegen een kostprijs van slechts € 17 per klant.Met deze licentie kunnen patiënten eenvoudig hun gegevens invoeren en hun voedingsgewoonten nauwkeurig volgen. Op basis van deze gegevens kan de diëtist gericht advies formuleren en het behandelplan optimaliseren.👉Meer informatie over deze aanbieding is te vinden op de VBVD website onder Ledenvoordeel: Nubel - Ledenvoordeel | Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten 👈Mis deze kans niet om je patiënten nog beter te ondersteunen met onze professionele voedingsplanner! ... See MoreSee Less
Na de overdaad van de feestdagen hebben we vaak zin om onze maag wat rust te gunnen. Hier zijn een paar vitaminerijke maar toch feestelijke recepten om je weer op de rails te krijgen.- Toast met citroenavocado en garnalen 🍞 🥑Voor 4 personen: 4 sneetjes brood, 2 rijpe avocado's, 6 scampi's, een zakje guacamole-kruiden, 1 citroen, een paar blaadjes rucola, zout, peper.Pureer de avocado en breng op smaak met het zakje kruiden.Kook de scampi's met het citroensap, 1 snuifje zout en peper.Rooster de toast.Schik de avocadopuree op de toast. Garneer met 4 scampi's en een paar blaadjes rucola.- Rode linzencurry met kip 🍛Voor 4 personen: 2 kipfilets, 300 g koraallinzen, 400 g wortelen, 400 ml melk, 600 ml water, 60 g tomatenpuree, 1 lenteui, 1 rode ui, 1 limoen, kerriepoeder, zout, peper.Maak de groenten schoon en schil ze. Snijd ze in plakjes. Bak de rode ui en wortel in een geoliede braadpan. Voeg de blokjes kip toe. Bak 4 minuten en breng op smaak met peper en zout.Voeg de tomatenpuree, kerriepoeder, koraallinzen en water toe. Laat 15 minuten afgedekt koken op laag vuur.Voeg de melk toe en laat 3 minuten sudderen. Kruid naar eigen smaak.Serveer met wat fijngesneden lenteui en citroensap.- Muffin met zoete aardappel en chocoladeschilfers 🧁Voor 6 muffins: 90ml melk, 75g zoete aardappel, 100g bloem, 30g suiker, 10g vanillesuiker, 50g chocoladeschilfers, 1 ei, 6g bakpoeder, kaneel.Kook de geschilde en in stukjes gesneden zoete aardappel 20 minuten in kokend water. Pureer en laat afkoelen.Meng in een kom het ei, de melk, de suikers en de kaneel. Voeg de bloem, bakpoeder en zoete aardappelpuree toe.Meng goed en roer de chocoladeschilfers erdoor.Giet het mengsel in 6 bebloemde siliconen muffinvormpjes. Bak 25 minuten op 180°C.Eet smakelijk!#GebalanceerdeRecepten ... See MoreSee Less
Het hele Nubel team, met onze nieuwe collega Eline Le dieu, op het nieuwjaarsfeest van FOD Volksgezondheid 🥳🎉🥳#nieuwjaar #nieuwecollega ... See MoreSee Less
Om goed het nieuwe jaar te beginnen 🥳 ... See MoreSee Less
... See MoreSee Less