Log-in

Je hand, je porties !


« Je hand, je porties ! » is een voedingshulpmiddel voor jongeren tussen 13 en 18 jaar.

De adolescentie is een tijd van verandering. Het lichaam groeit en heeft nood aan aangepaste behoeften. Het is daarom bijzonder belangrijk om het lichaam te voorzien van de voedingsstoffen die essentieel zijn voor zijn ontwikkeling.

« Je hand, je porties ! » illustreert de voedingsaanbevelingen voor deze leeftijdsgroep in de vorm van porties uitgedrukt met hun handen. Palmen, vuisten, vingers... worden allemaal referentiepunten. Bijvoorbeeld een portie aardappelen komt overeen met een vuist.

Het boekje is geïllustreerd in overeenstemming met de doelgroep. De verschillende voedingsgroepen komen aan bod. Er staan ook tips en trucs in om je voedingspatroon te optimaliseren en de voordelen van lichaamsbeweging te benadrukken. Ideeën voor gevarieerde lunches en tussendoortjes maken de tool compleet.

Als je de aanbevelingen, vertaald in porties, met je handen opvolgt, zorg je voor een optimale inname van macro- en micronutriënten aangepast aan de ontwikkeling en groei van je kind.

Heb je vragen of bedenkingen raadpleeg dan een diëtist of gezondheidsprofessional voor begeleiding.Tips: druk het boekje in kleur af dan is het nog leuker om te lezen!
Voor wie en waarom?

  • - Voor jongeren tussen 13 en 18 jaar
  • - Je handen gebruiken om de portiegrootte te bepalen
  • - Suggesties voor lunch en tussendoortjes


« Je hand, je porties ! »

Download het « Je hand, je porties ! » , GRATIS! Via deze link

DOWNLOAD

Tip: als je het thuis als boekje wilt afdrukken, selecteer dan "boekje".

 Oriëntatie: staand en vink "automatische paginarichting" aan.