Kun je echt vertrouwen op de caloriegegevens op verpakkingen?Diëtiste Eline Le Dieu (Nubel) geeft antwoord in Nieuwsblad.be – WKND (18-19 oktober 2025).Ze legt uit waarom de cijfers kunnen variëren door analyse- en ingrediëntverschillen… zonder dat ze hun betrouwbaarheid verliezen!Dankzij haar berekeningen en laboratoriumanalyses garandeert Nubel betrouwbare voedingsgegevens voor de Belgische markt.Een verhelderende leeservaring over transparantie en nauwkeurigheid achter elke vermelde energiewaarde.Meer info: ... See MoreSee Less
Wie wil afvallen, telt vaak calorieën. Maar heeft dat ook nut? “Zelden klopt het cijfer dat op de verpakking staat”
urls.fr
0 CommentsComment on Facebook
🎃 Pompoen en kaneel, de smaak van de herfst!Ontdek de pompoen eens in een zoete versie met deze zachte en geurige pompoentaart met kaneel 🍰Een origineel recept dat zelfs wat Halloweensnoepjes kan vervangen 👻🧮 We hebben het ingevoerd in onze Nubel-voedingsplanner:👉 Per portie (1/8 taart)• Energie: 274 kcal• Eiwitten: 5,9 g• Koolhydraten: 27,5 g (waarvan 15,5 g suikers)• Vetten: 15,1 g (waarvan 7,9 g verzadigd)• Vezels: 1,7 g• Zout: 0,49 gEen zoete lekkernij, rijk aan herfstsmaak 🍁En jij, hoe gebruik jij pompoen dit seizoen?🙏 Een grote dank aan lesfruitsetlegumesfrais.com voor het recept! ... See MoreSee Less
🥗 Wereldvoedseldag: 16 oktober 🌍 Goed eten is goed zorgen — voor jezelf én voor de planeet 🌱Met Nubel ontdek je de macronutriënten (eiwitten, koolhydraten, vetten) en micronutriënten (vitamines, mineralen, sporenelementen) die in je voeding aanwezig zijn, dankzij de Belgische voedingsmiddelentabel.📘 Bestel de tabel via www.nubel.be en leer je maaltijden bewust samen te stellen. ... See MoreSee Less
1 CommentsComment on Facebook
Nubel was partner van de 22ste Studiedag van de Les Diététiciens - UPDLF, een niet te missen evenement voor professionals in voeding en gezondheid!Een dikke proficiat aan de organisatoren voor deze editie vol boeiende uitwisselingen en inspiratie 👏 ... See MoreSee Less
🎉 Retour sur la 22ème Journée d’étude de l’UPDLF ! 🎉 📅 Ce vendredi 3 octobre 2025, nous avons eu le plaisir de vous retrouver au PointCentre à Charleroi pour notre 22ème Journée d’étude : “De la recherche à la pratique, regards croisés sur l’innovation en santé”. 🙌 Nous affichions COMPLET et nous tenons à remercier : ✨ Nos sponsors et partenaires pour leur précieux soutien, ✨ Nos bénévoles pour leur aide indispensable, ✨ Nos orateurs pour la qualité de leur présentation, ✨ Et bien sûr, vous, les diététicien·nes, pour votre participation active et vos échanges enrichissants. 🎯 L’objectif de cette journée d’étude est double : proposer une formation continue de qualité avec des sujets d'actualité et favoriser les rencontres, le partage et les échanges. Un immense merci à toutes et tous d’avoir contribué à la réussite de cette belle édition 💚 La date de l'année prochaine est prête, le jeudi 01 octobre 2026 à la CEME à Charleroi ! On se retrouve l’an prochain… encore plus nombreux ! #JEUPDLF #UPDLF #Diététiciens #FormationContinue ##innovationensanté Nos sponsors, Danone Belgium Ebiody @Gohy Nestlé Yakult Belgium Pain & Santé Foodbag ixX pharma Carrefour Fresenius Kabi Remedus Nos partenaires, AKTINA asbl Association du Diabète Conseil Supérieur de la Santé , Nubel @Foodinaction, @Ebpraticenet
www.facebook.com
Hoe begin jij het liefst je dag? 🕊️Met een hartig of zoet ontbijt? Beide zijn gezond, zolang je ze goed samenstelt! 💪🥚 Een hartig ontbijt helpt om energiedips in de ochtend te vermijden.Eieren, rijk aan eiwitten en essentiële micronutriënten, zijn perfect om het tot de middag vol te houden.Je kunt ook variëren met hummus, tofu of 100% notenpasta’s.🧀 Combineer ze met:• verse kaas of natuuryoghurt,• knapperige groenten (tomaten, komkommers, paprika’s 🫑),• en volkorenbrood voor extra vezels.🍯 Een zoet ontbijt kan ook evenwichtig zijn!Laat croissants en sinaasappelsap achterwege en kies voor natuurlijke, volwaardige producten 🍓🥣 Gezonde en lekkere ideeën:• Natuuryoghurt + vers of gestoofd fruit, met wat noten of amandelpasta 🥜• Zelfgemaakte muesli of havermoutpap• Geroosterd roggebrood met hazelnootpasta 🍞 ... See MoreSee Less
1 oktober: Werelddag van de Chocolade 🍫Het is Wereld Chocolade Dag! Donker, melk, wit, praline, met hazelnoten… er is voor ieder wat wils, en het is soms moeilijk om te weerstaan.Hoewel het vooral een genotsmiddel blijft, bevat chocolade vezels en enkele interessante voedingsstoffen, zoals magnesium en antioxidanten, vooral wanneer het rijk is aan cacao.Hoe hoger het cacaogehalte, hoe meer van deze voedingsstoffen aanwezig zijn, maar chocolade blijft calorierijk en is met mate te consumeren.🍫 Pure chocolade: bevat minimaal 43% cacao.532 kcal/100 g, 31,5 g vet/100 g, 48 g suiker/100 g🍫 Melkchocolade: zoeter dan pure chocolade.533 kcal/100 g, 31 g vet/100 g, 55 g suiker/100 g🍫 Witte chocolade: bevat geen cacaopoeder, enkel cacaoboter.555 kcal/100 g, 33,2 g vet/100 g, 57,5 g suiker/100 g👉 Verwen jezelf, maar hou het bij een klein stukje en kies je favoriete chocolade.Vertel ons in de reacties: wat wordt jouw keuze? 😋 ... See MoreSee Less