Log-in

Voedingsinformatie

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
5 days ago

Wat hebben we het afgelopen jaar gerealiseerd bij Nubel?
Je kent de Belgische voedingsmiddelentabel, internubel en de voedingsplanner! Maar wist je dat Nubel ook betrokken is bij tal van projecten en regelmatig nieuwe praktische tools voorstelt?

Kom meer te weten over al onze acties door ons activiteitenverslag 2023 te raadplegen :
www.nubel.be/wp-content/uploads/2024/03/Jaarverslag2023NL.pdf?lang=nl

Onze expertise - Altijd tot uw dienst.
#activiteitenverslag #voedingsproject #Nubel
... See MoreSee Less

Wat hebben we het afgelopen jaar gerealiseerd bij Nubel? 
Je kent de Belgische voedingsmiddelentabel, internubel en de voedingsplanner! Maar wist je dat Nubel ook betrokken is bij tal van projecten en regelmatig nieuwe praktische tools voorstelt? 

Kom meer te weten over al onze acties door ons activiteitenverslag 2023 te raadplegen : 
 https://www.nubel.be/wp-content/uploads/2024/03/Jaarverslag2023NL.pdf?lang=nl 

Onze expertise - Altijd tot uw dienst.
#activiteitenverslag #voedingsproject #Nubel
2 weeks ago

Is het eten van fruitschillen een goed idee? 🍏 🍋 🍊 🥝

De schil van vers fruit en groenten is rijk aan voedingsstoffen: vitamines, mineralen, sporenelementen, antioxidanten, enz. Sommige van deze stoffen zijn talrijker aanwezig dan in het geschilde fruit.

Toch hebben we soms de neiging om fruit te snel te schillen. Om resten van bestrijdingsmiddelen te verwijderen of omdat we de schil niet mooi vinden.

Het is waar dat restanten van pesticide gebruikt bij de teelt op de schil achterblijven. Wassen verwijdert slechts een deel ervan.

De schil van citrusvruchten zoals citroenen en sinaasappels zijn ook uitstekend. Ze bevatten antioxidanten, vezels en essentiële oliën die ideaal zijn voor een reeks functies en preventieve gezondheidsvoordelen. Ze zijn perfect voor het garneren van een taart, een bolletje ijs of een gerecht. Wees voorzichtig en schil alleen van biologisch fruit.

De schil van kiwi's is ook uit voedingsoogpunt erg interessant, hoewel we die meestal niet eten.

Tot slot: schil je fruit niet altijd. Een goede voorafgaande wasbeurt zal je helpen om pesticiden te verminderen terwijl je zoveel mogelijk de goede voedingsstoffen van het fruit behoudt 😉.
#fruit #vitamines #pesticiden #fruitschillen
... See MoreSee Less

Is het eten van fruitschillen een goed idee? 🍏 🍋 🍊 🥝 

De schil van vers fruit en groenten is rijk aan voedingsstoffen: vitamines, mineralen, sporenelementen, antioxidanten, enz. Sommige van deze stoffen zijn talrijker aanwezig dan in het geschilde fruit.

Toch hebben we soms de neiging om fruit te snel te schillen. Om resten van bestrijdingsmiddelen te verwijderen of omdat we de schil niet mooi vinden. 

Het is waar dat restanten van pesticide gebruikt bij de teelt op de schil achterblijven. Wassen verwijdert slechts een deel ervan. 

De schil van citrusvruchten zoals citroenen en sinaasappels zijn ook uitstekend. Ze bevatten antioxidanten, vezels en essentiële oliën die ideaal zijn voor een reeks functies en preventieve gezondheidsvoordelen. Ze zijn perfect voor het garneren van een taart, een bolletje ijs of een gerecht. Wees voorzichtig en schil alleen van biologisch fruit.

De schil van kiwis is ook uit voedingsoogpunt erg interessant, hoewel we die meestal niet eten.

Tot slot: schil je fruit niet altijd. Een goede voorafgaande wasbeurt zal je helpen om pesticiden te verminderen terwijl je zoveel mogelijk de goede voedingsstoffen van het fruit behoudt 😉.
#fruit #vitamines #pesticiden #fruitschillen
3 weeks ago

De paasklokken komen voorbij🍫🐣🐰. En daarmee ook een stortvloed aan chocolade. Fondant, melk, praliné, hazelnoot... er is voor ieder wat wils en soms is het moeilijk om eraan te weerstaan.

Dit is dus het ideaal moment om het met jullie over chocolade te hebben 😉.

Ook al is chocolade niet altijd een bondgenoot van het dieet, het is wel rijk aan vezels en verschillende voedingsstoffen zoals magnesium en antioxidanten. Het voegt ook een gevoel van welzijn toe door het genot dat het met zich meebrengt.

Hoe hoger het cacaoboongehalte van chocolade, hoe rijker het aan voedingsstoffen is.

Laten we eens kijken naar elk type chocolade:

🍫Pure chocolade: bevat minstens 35% cacao.
532 kcal/100g, 31,5g vet/100g, 48g suiker/100g.
🍫Melkchocolade: bevat meer suiker dan pure chocolade.
533 kcal/100g, 31g vet/100g, 55g suiker/100g
🍫Witte chocolade: bevat geen cacaopoeder, alleen cacaoboter.
555 kcal/100g, 33,2g vet/100g, 57,5g suiker/100g

Kortom, chocolade is een genotsproduct. Hoewel pure chocolade interessant is vanuit voedingsoogpunt, is het nog steeds een vetrijk, calorierijk voedingsmiddel. Neem genoegen met een klein vierkantje of een klein chocolade-ei. Gezond eten betekent niet dat je niet af en toe mag genieten van kleine extraatjes, en gelukkig maar! 😊 Kies het soort chocolade dat je het lekkerst vindt. Aangezien het een te beperken voedingsmiddel is, laten we ons soms verleiden door deze lekkernij.
#chocolade #antioxidant #voedingsplezier
... See MoreSee Less

De paasklokken komen voorbij🍫🐣🐰. En daarmee ook een stortvloed aan chocolade. Fondant, melk, praliné, hazelnoot... er is voor ieder wat wils en soms is het moeilijk om eraan te weerstaan.

Dit is dus het ideaal moment om het met jullie over chocolade te hebben 😉.

Ook al is chocolade niet altijd een bondgenoot van het dieet, het is wel rijk aan vezels en verschillende voedingsstoffen zoals magnesium en antioxidanten. Het voegt ook een gevoel van welzijn toe door het genot dat het met zich meebrengt.

Hoe hoger het cacaoboongehalte van chocolade, hoe rijker het aan voedingsstoffen is.

Laten we eens kijken naar elk type chocolade:

🍫Pure chocolade: bevat minstens 35% cacao. 
532 kcal/100g, 31,5g vet/100g, 48g suiker/100g.
🍫Melkchocolade: bevat meer suiker dan pure chocolade.
533 kcal/100g, 31g vet/100g, 55g suiker/100g
🍫Witte chocolade: bevat geen cacaopoeder, alleen cacaoboter.
555 kcal/100g, 33,2g vet/100g, 57,5g suiker/100g

Kortom, chocolade is een genotsproduct. Hoewel pure chocolade interessant is vanuit voedingsoogpunt, is het nog steeds een vetrijk, calorierijk voedingsmiddel. Neem genoegen met een klein vierkantje of een klein chocolade-ei. Gezond eten betekent niet dat je niet af en toe mag genieten van kleine extraatjes, en gelukkig maar! 😊 Kies het soort chocolade dat je het lekkerst vindt. Aangezien het een te beperken voedingsmiddel is, laten we ons soms verleiden door deze lekkernij.
#chocolade #antioxidant #voedingsplezier

1 CommentComment on Facebook

Very interesting

4 weeks ago

Breng je voeding weer in evenwicht - Het principe 😉 ... See MoreSee Less

Breng je voeding weer in evenwicht - Het principe 😉
1 month ago

Van 18 tot en met 24 maart vindt de “Week van de Diëtist 2024” plaats. Het thema van dit jaar: maag- en darmgezondheid. Bezoek de website van VBVD (Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten) voor meer informatie over uw darmen. VBVD

Een goed moment om je eraan te herinneren hoe belangrijk het is om een diëtist te raadplegen voor eventueel voeding gerelateerde behoeften, aandoeningen of pathologieën.

Voor de opvolging van je voeding kan je bij deze professional terecht voor een geïndividualiseerde aanpak. De diëtist is een gediplomeerd voedingsdeskundige. Hij beschikt over de nodige kennis om zowel gezonde mensen die op zoek zijn naar kwaliteitsvoeding als mensen die lijden aan voedingspathologieën te ondersteunen.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de VBVD: vbvd.be/
#vbvd #diëtisten #gezondheid #voeding
... See MoreSee Less

Van 18 tot en met 24 maart vindt de “Week van de Diëtist 2024” plaats. Het thema van dit jaar: maag- en darmgezondheid. Bezoek de website van VBVD (Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten) voor meer informatie over uw darmen. VBVD 

Een goed moment om je eraan te herinneren hoe belangrijk het is om een diëtist te raadplegen voor eventueel voeding gerelateerde behoeften, aandoeningen of pathologieën.

Voor de opvolging van je voeding kan je bij deze professional terecht voor een geïndividualiseerde aanpak. De diëtist is een gediplomeerd voedingsdeskundige. Hij beschikt over de nodige kennis om zowel gezonde mensen die op zoek zijn naar kwaliteitsvoeding als mensen die lijden aan voedingspathologieën te ondersteunen.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de VBVD: https://vbvd.be/ 
#vbvd #diëtisten #gezondheid #voeding
1 month ago

Wat is een uitgebalanceerd dieet?

Zoals je waarschijnlijk al hebt gehoord, wordt er steeds meer gesproken over het weer in balans brengen van je voeding.

Het heeft de term dieet radicaal veranderd. Het gaat erom dat je je voeding onder controle krijgt zonder frustratie, door de officiële voedingsaanbevelingen(*) te respecteren. Je vervangt je slechte eetgewoonten door goede eetgewoonten zonder af en toe iets lekkers op te geven.

Het voordeel van deze manier van denken is dat je op lange termijn gezonder kan eten. Geen "jojo-effect" meer als gevolg van te beperkende diëten.

De belangrijkste regels :
- 3 hoofdmaaltijden per dag + 1 tussendoortje
- Eet bij elke maaltijd zetmeelrijke voedingsmiddelen bij voorkeur volkoren
- Eet voldoende fruit en groenten
- Denk aan de zuivelproducten vanwege hun calciumgehalte
- Drink minstens anderhalve liter per dag
- Neem de tijd om te koken en te genieten
- Beperk suiker, vet en zout

Een typische dag:

Ontbijt: Volkorenbrood met verse kaas, fruit en een drankje zoals thee of koffie.

Diner: Soep, hummuswrap, een paar noten en fruit als toetje.

Tussendoortje: een plakje zelfgebakken bananenbrood.

Avondeten: een rauwkost, een stukje vis, een groente en een zetmeel. Een yoghurt als dessert.

Zoals je ziet, gaat het er vooral om voeding met een hoge voedingswaarde te consumeren. Op die manier kan je het plezier van eten combineren met een goede gezondheid.

De winnende tip om aan de slag te gaan met het opnieuw in balans brengen van je voeding is om een diëtist te raadplegen ter ondersteuning.

Bezoek www.internubel.be om meer te weten te komen over de samenstelling van uw voeding en weloverwogen keuzes te maken.
(*) HGR, 2019
#UitgebalanceerdDieet #HGR #Voeding
... See MoreSee Less

Wat is een uitgebalanceerd dieet?

Zoals je waarschijnlijk al hebt gehoord, wordt er steeds meer gesproken over het weer in balans brengen van je voeding.

Het heeft de term dieet radicaal veranderd. Het gaat erom dat je je voeding onder controle krijgt zonder frustratie, door de officiële voedingsaanbevelingen(*) te respecteren. Je vervangt je slechte eetgewoonten door goede eetgewoonten zonder af en toe iets lekkers op te geven.

Het voordeel van deze manier van denken is dat je op lange termijn gezonder kan eten. Geen jojo-effect meer als gevolg van te beperkende diëten.

De belangrijkste regels :
- 3 hoofdmaaltijden per dag + 1 tussendoortje
- Eet bij elke maaltijd zetmeelrijke voedingsmiddelen bij voorkeur volkoren
- Eet voldoende fruit en groenten
- Denk aan de zuivelproducten vanwege hun calciumgehalte
- Drink minstens anderhalve liter per dag
- Neem de tijd om te koken en te genieten
- Beperk suiker, vet en zout

Een typische dag:

Ontbijt: Volkorenbrood met verse kaas, fruit en een drankje zoals thee of koffie.

Diner: Soep, hummuswrap, een paar noten en fruit als toetje.

Tussendoortje: een plakje zelfgebakken bananenbrood.

Avondeten: een rauwkost, een stukje vis, een groente en een zetmeel. Een yoghurt als dessert.

Zoals je ziet, gaat het er vooral om voeding met een hoge voedingswaarde te consumeren. Op die manier kan je het plezier van eten combineren met een goede gezondheid. 

De winnende tip om aan de slag te gaan met het opnieuw in balans brengen van je voeding is om een diëtist te raadplegen ter ondersteuning.

Bezoek www.internubel.be om meer te weten te komen over de samenstelling van uw voeding en weloverwogen keuzes te maken. 
(*) HGR, 2019
#UitgebalanceerdDieet #HGR #Voeding
Load more