Log-in

Voedingsinformatie

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
5 days ago

Vitamine B12, een essentiële voedingsstof!

Geproduceerd in samenwerking met Liesbet D'haeseleer, studente aan de HO Gent.
... See MoreSee Less

Vitamine B12, een essentiële voedingsstof!

Geproduceerd in samenwerking met Liesbet Dhaeseleer, studente aan de HO Gent.
2 weeks ago

Zoals je weet biedt de vzw Nubel verschillende ondersteuningsinstrumenten aan voor het beheren van je voedingspatroon.

Deze specifieke tool is speciaal ontworpen voor de horecasector en industrie: de Voedingsplanner RESTO.

De voedingsplanner RESTO biedt horecaprofessionals een programma aan voor het samenstellen, het beheren en het berekenen van de nutritionele samenstelling van hun recepten. Na het ingeven van de verschillende ingrediënten is de voedingssamenstelling onmiddellijk beschikbaar. Met dit programma kan je uitgebalanceerde maaltijden plannen maar ook recepten creëren die rijk zijn aan specifieke voedingsstoffen.

Het is ook een essentieel hulpmiddel bij het voorbereiden van de voedingswaarde-etikettering van bereide gerechten.

Om de doelstellingen van dit programma te begrijpen en de richtlijnen voor gevarieerde en evenwichtige voeding te ontdekken, heeft Nubel een boekje vol informatie gepubliceerd:

🍽️ De voordelen van de voedingsplanner RESTO
🍽️ De basisprincipes van een uitgebalanceerd dieet
🍽️ De Yield- en retentiefactoren
🍽️ De programmafuncties
🍽️ Handige tips
🍽️ Voorbeelden van berekende recepten
🍽️ ….

Ontdek en download dit boekje gratis op: www.nubel.be/wp-content/uploads/2024/05/VoedingsplannerRESTO.pdf?lang=nl

Voor meer informatie over de voedingsplanner RESTO: www.nubel.be/resto/?lang=nl
#horeca #bereidegerechten #restaurateurs #horeca #mess #industrieën
... See MoreSee Less

Zoals je weet biedt de vzw Nubel verschillende ondersteuningsinstrumenten aan voor het beheren van je voedingspatroon.

Deze specifieke tool is speciaal ontworpen voor de horecasector en industrie: de Voedingsplanner RESTO.

De voedingsplanner RESTO biedt horecaprofessionals een programma aan voor het samenstellen, het beheren en het berekenen van de nutritionele samenstelling van hun recepten. Na het ingeven van de verschillende ingrediënten is de voedingssamenstelling onmiddellijk beschikbaar. Met dit programma kan je uitgebalanceerde maaltijden plannen maar ook recepten creëren die rijk zijn aan specifieke voedingsstoffen.

Het is ook een essentieel hulpmiddel bij het voorbereiden van de voedingswaarde-etikettering van bereide gerechten.

Om de doelstellingen van dit programma te begrijpen en de richtlijnen voor gevarieerde en evenwichtige voeding te ontdekken, heeft Nubel een boekje vol informatie gepubliceerd:

🍽️ De voordelen van de voedingsplanner RESTO
🍽️ De basisprincipes van een uitgebalanceerd dieet
🍽️ De Yield- en retentiefactoren
🍽️ De programmafuncties
🍽️ Handige tips
🍽️ Voorbeelden van berekende recepten
🍽️  ….

Ontdek en download dit boekje gratis op: https://www.nubel.be/wp-content/uploads/2024/05/VoedingsplannerRESTO.pdf?lang=nl

Voor meer informatie over de voedingsplanner RESTO: https://www.nubel.be/resto/?lang=nl
#HORECA #BereideGerechten #restaurateurs #horeca #mess #industrieënImage attachment
3 weeks ago

Heb je al gehoord van Zucsu.com?

Zucsu (zucker, zucchero, sugar, suiker, sucre) is een platform en blog voor gezonde, koolhydraatbewuste voeding. Een extra hulpmiddel voor mensen met diabetes en iedereen die gezond koolhydraatbewust wenst te eten.

Het platform stelt je in staat om:

-> Een overzicht te krijgen van het koolhydraatgehalte van je maaltijden.
-> Genieten van talloze gezonde en lekkere recepten.
-> Je kennis over verschillende voedingsmiddelen te vergroten. Ontdek hun definities, samenstellingen, voor- en nadelen, bereidingswijzen en nog veel meer informatie.
-> Aanbevelingen van restaurants over de kwaliteit van hun menu.
-> Een blog boordevol informatie.
-> En nog veel meer.

Als je geïnteresseerd bent in het onderwerp koolhydraten of als je je zorgen maakt over diabetes, aarzel dan niet om hun website te bezoeken: www.zucsu.com en hun facebookpagina ZUCSU
#diabete #koolhydraten #gezondeVoeding
... See MoreSee Less

Heb je al gehoord van Zucsu.com?

Zucsu (zucker, zucchero, sugar, suiker, sucre) is een platform en blog voor gezonde, koolhydraatbewuste voeding. Een extra hulpmiddel voor mensen met diabetes en iedereen die gezond koolhydraatbewust wenst te eten. 

Het platform stelt je in staat om:

-> Een overzicht te krijgen van het koolhydraatgehalte van je maaltijden.
-> Genieten van talloze gezonde en lekkere recepten.
-> Je kennis over verschillende voedingsmiddelen te vergroten. Ontdek hun definities, samenstellingen, voor- en nadelen, bereidingswijzen en nog veel meer informatie.
-> Aanbevelingen van restaurants over de kwaliteit van hun menu.
-> Een blog boordevol informatie.
-> En nog veel meer.

Als je geïnteresseerd bent in het onderwerp koolhydraten of als je je zorgen maakt over diabetes, aarzel dan niet om hun website te bezoeken: www.zucsu.com en hun facebookpagina ZUCSU 
#diabete #koolhydraten #gezondeVoeding
4 weeks ago

Magnesium - Tegen zenuw- en spiervermoeidheid! ... See MoreSee Less

1 month ago

Batch cooking - Kooktips 🤩 ... See MoreSee Less

Batch cooking - Kooktips 🤩
1 month ago

Heb je al gehoord van batch cooking? Deze nieuwe term is de laatste jaren in de mode maar is vooral een uitstekende manier om tijd te besparen bij het bereiden van je maaltijden.

💡 Het idee is om al je maaltijden voor de week in één keer klaar te maken.

Deze methode biedt een aantal voordelen:

- Je bespaart tijd! De gerechten zijn van tevoren bedacht en bereid. Je hoeft je geen zorgen te maken over wat je 's avonds gaat eten.
- Door je maaltijden van tevoren te plannen, is de kans groter dat je gezond en seizoensgebonden voeding eet. Je komt minder snel in de verleiding om op het laatste moment een kant-en-klaarmaaltijd te kopen omdat je maaltijd al klaar is.
- Dit vermindert verspilling en bespaart geld. De boodschappenlijst is opgemaakt om direct te worden gebruikt bij het bereiden van de maaltijden en niet "voor het geval dat".
- Je kan van koken ook een gezinsactiviteit maken.

Het principe is eenvoudig: plan een kooksessie van 2 tot 3 uur en bereidt de maaltijden voor een ganse week voor.

Je kan denken aan gestoofde gerechten, soepen, gratins, enz. die je in bewaardozen opslaat in dagelijkse porties. Voor maaltijden vanaf de 3de dag zet je de dozen best in de vriezer.

Een kleine tip: gebruik glazen potjes die je gemakkelijk van de koelkast naar de oven of zelfs de magnetron kan brengen om je menu's snel opnieuw op te warmen.

Deze methode kan ook worden gebruikt voor zelfgemaakte snacks. Koekjes, cake en rijstepap kunnen van tevoren worden gekookt en een paar dagen worden bewaard.

Op internet vind je een heleboel ideeën voor menu's die gemakkelijk in batches kunnen worden bereid. Aarzel niet om je ervaringen met ons te delen 😉.

En tot volgende week voor onze tips voor succesvol batch cooking.
#BatchCooking #AntiAfval #tijdsbesparing
... See MoreSee Less

Heb je al gehoord van batch cooking? Deze nieuwe term is de laatste jaren in de mode maar is vooral een uitstekende manier om tijd te besparen bij het bereiden van je maaltijden.

💡 Het idee is om al je maaltijden voor de week in één keer klaar te maken.

Deze methode biedt een aantal voordelen:

- Je bespaart tijd! De gerechten zijn van tevoren bedacht en bereid. Je hoeft je geen zorgen te maken over wat je s avonds gaat eten. 
- Door je maaltijden van tevoren te plannen, is de kans groter dat je gezond en seizoensgebonden voeding eet. Je komt minder snel in de verleiding om op het laatste moment een kant-en-klaarmaaltijd te kopen omdat je maaltijd al klaar is.
- Dit vermindert verspilling en bespaart geld. De boodschappenlijst is opgemaakt om direct te worden gebruikt bij het bereiden van de maaltijden en niet voor het geval dat.
- Je kan van koken ook een gezinsactiviteit maken.

Het principe is eenvoudig: plan een kooksessie van 2 tot 3 uur en bereidt de maaltijden voor een ganse week voor.

Je kan denken aan gestoofde gerechten, soepen, gratins, enz. die je in bewaardozen opslaat in dagelijkse porties. Voor maaltijden vanaf de 3de dag zet je de dozen best in de vriezer.

Een kleine tip: gebruik glazen potjes die je gemakkelijk van de koelkast naar de oven of zelfs de magnetron kan brengen om je menus snel opnieuw op te warmen.

Deze methode kan ook worden gebruikt voor zelfgemaakte snacks. Koekjes, cake en rijstepap kunnen van tevoren worden gekookt en een paar dagen worden bewaard.

Op internet vind je een heleboel ideeën voor menus die gemakkelijk in batches kunnen worden bereid. Aarzel niet om je ervaringen met ons te delen 😉.

En tot volgende week voor onze tips voor succesvol batch cooking.
#BatchCooking #AntiAfval #tijdsbesparingImage attachment
Load more