Log-in

De Voedingsplanner

De Nubel Voedingsplanner

De Voedingsplanner is een programma waarmee u uw voeding kunt volgen en aanpassen. Of u nu enkele kilo's wilt kwijtraken, een evenwichtige en gevarieerde voeding nastreeft of een zoutloos, vezelrijk dieet volgt, de voedingsplanner is een ideaal hulpmiddel waarmee u het verband kunt leggen tussen uw inname en uw energieverbruik. Dankzij dit programma kunt u gemakkelijk uw persoonlijke gegevens, uw inname (voeding, recepten, menu's) en uw energieverbruik (sport, dagelijkse activiteiten, enz.) invoeren. 
Aan de hand van enkele richtlijnen en tips kunt u vervolgens uw eigen actieplan opstellen.

Het programma omvat vier grote functionele delen :

  1. Persoonlijk dagboek
  2. Geautomatiseerde voedingsmiddelentabel (ook merkproducten!)
  3. Receptenboek  (met flandria  en Zespri recepten en mogelijkheid om eigen recepten en maaltijden in te geven)  
  4. Energie verbruik
  5. Rapporten

1. Persoonlijk dagboek

Zodra u uw persoonlijke gegevens (zoals lengte, gewicht, activiteitenniveau) hebt ingevoerd, kunt u starten met het invullen van uw logboek. 
U voert uw voeding dat u eet in evenals uw recepten. U kunt ook standaardmaaltijden opnemen. 
De gebruiker kan per maaltijd, per dag, per week of per maand een overzicht opvragen van het geconsumeerde voedsel en dit vergelijken met de algemene normen voor gezonde voeding.

2. De geautomatiseerde voedingsmiddelentabel

De samenstelling van de in de tabel opgenomen voedingsmiddelen kan geraadpleegd worden per 100 gram of per portie-grootte (bv. 1 middelgroot ei, 1 glas melk). 
De aangeduide voedingsmiddelen kunnen op eenvoudige manier via aanklikken met de muis overgebracht worden in het dagboek bij de gekozen maaltijd. Hier geeft men dan de juiste hoeveelheid van het voedingsmiddel in, men kan kiezen tussen standaardmaten of zelf een gewicht invoeren. 
Het programma berekent dan automatisch de volledige voedingswaarde van de maaltijd. 
In de tabel kan de gebruiker eveneens zelf nieuwe voedingsmiddelen toevoegen.


 

 3. Het receptenboek

Het receptenboek bevat een aantal uitgewerkte recepten die de gebruiker kan raadplegen. 
De gebruiker kan zelfs eigen bereidingen in het systeem opnemen en zo een persoonlijk kookboek samenstellen.

4. Energie verbruik

Naast gevarieerd en gezond eten kan je via de Nubel Voedingsplanner precies berekenen hoeveel energie je verbruikt voor om het even welke activiteit. Er is een lijst van meer dan 600 fysieke en dagelijkse activiteiten. Met deze informatie kan de gebruiker zijn energiebalans opmaken (energie-input versus energie-output).

 

Gebruik - Internet toepassing

U kan de voedingsplanner overal gebruiken waar een computer met Internet aanwezig is. U hoeft enkel in te loggen met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Bvb. thuis, op het werk, op vakantie, ... 

De gegevens over de voedingsmiddelen in de databank zijn up-to-date en zijn een combinatie van de generieke databank (Belgische voedingsmiddelentabel) en de merknamendatabank. Werkt zowel op Mac als op PC. 
Verbeteringen, uitbreidingen en upgrades van de voedingsplanner worden automatisch doorgevoerd. U werkt steeds met de recentste versie.