Log-in

Voedingsplanner RESTO

 bekijk video

Een ideaal programma voor restauranthouders, cateringbedrijven, bedrijfsrestaurants, schoolkantines en iedere andere professional die instaat voor de bereiding van maaltijden:

Sinds februari 2022 neemt het programma Yield- en retentiefactoren in zijn analyse o. Dit maakt de verstrekte gegevens nog vollediger en wetenschappelijk onderbouwd.. 

Yield factor: wordt berekend op recept niveau en geeft informatie over de variatie in gewicht afhankelijk van de bereidingstechniek van het levensmiddel. Deze variatie kan het gevolg zijn van een verlies of een toename van vloeistof (bv. water) en/of vaste stoffen (bv. vet). 

Retentiefactor:
wordt berekend op ingrediënt niveau en geeft informatie over het verlies van nutriëntengehalte na de bereiding van voedsel. Dit geldt voor veranderingen in vitamine- en mineraalgehalte.

  Nubel RESTO praktisch:

De Voedingsplanner RESTO is gebaseerd op de Nubel merknamendatabase.

Deze gegevensbank wordt regelmatig aangevuld en bijgewerkt. Het bevat meer dan 10.000 producten, waaronder 1.500 basisproducten. 
U kunt ook op eenvoudige wijze nieuwe producten toevoegen.

Enkel recepten en voedingsmiddelen zijn beschikbaar maar geen patiënt gegevens

Restaurants gebruiken de voedingsplanner RESTO om hun recepten te berekenen. Zij hebben dus geen gegevens van patiënten of gebruikers nodig. Om aanbevelingen voor de samenstelling van gerechten te kunnen doen, wordt een standaardpersoon van 2000 kcal/dag als referentie gebruikt. 
In het receptenrapport staan de referentie-innames (ADH's) voor een doorsnee volwassene voor energie, vet, verzadigd vet, koolhydraten, suikers, eiwitten en zout. Deze referentie-innames worden zowel in procenten als in gebruikelijke hoeveelheden uitgedrukt. 
De gegevens over de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (RDA) zijn gebaseerd op wetenschappelijk advies van de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) en zijn opgenomen in Verordening 1169/2011 betreffende de verstrekking van voedselinformatie aan de consumenten (FIC-verordening).

            ​Energie 8400 kJ / 2000 kcal                 
           ​Vet 70 g waarvan 20 g verzadigde vetzuren                   
           ​Koolhydraten 260g waarvan 90g suikers                 
           ​Zout 6g (Natrium 2,4g)

Via de administratiesite kunt u een onbeperkt aantal licenties aanmaken voor meerdere restaurants, chefs, secties, enz. 
Beheerders kunnen recepten controleren en valideren. Deze validatie kan in het recept worden aangegeven. Gevalideerde recepten hebben een andere kleur in de receptenlijst van de voedingsplanner. 
Recepten kunnen worden gedeeld tussen leden van de organisatie.

Eigen recepten kan men in een categorie zetten.

Dit kan onder andere gebruikt worden voor allergenen of andere belangrijke info te vermelden. Deze informatie wordt ook opgenomen in het receptrapport.

Recepten kunnen als “ingrediënt” van andere recepten ingegeven worden.