De feestdagen zijn een tijdloos moment van het jaar. We hebben vaak de neiging om de ene maaltijd na de andere te nuttigen op het werk, met vrienden of familie, met een overvloed aan gerechten op het menu. Het is niet altijd gemakkelijk om te veel vet, suiker en calorieën te vermijden. Dit resulteert meestal in een opgeblazen gevoel en ongemak.Er bestaat geen toverformule om dit te vermijden. Maar Nubel heeft 5 tips om je te helpen makkelijker door deze periode van overdaad heen te komen 😉. ➡️ Tip nr. 1 🍽️ : Begin de dag na de feestelijkheden niet met vasten of een te streng pseudodieet. Je zal meer vet opslaan bij de volgende maaltijden. ➡️ Tip 2 🍵: Eet in plaats daarvan fruit en groenten. Ook soepen zijn uitstekend voor het leveren van vitamines en mineralen. Yoghurt en verse kaas zijn geweldige hulpmiddelen om je terug beter te voelen . ➡️ Tip 3 🥛: Om de schadelijke effecten van alcohol op oudejaarsavond te vermijden, vergeet dan niet vergeten om elk glas alcohol af te wisselen met een glas water. Denk er ook aan om tijdens de hele feestperiode goed gehydrateerd te blijven. ➡️ Tip 4 🏃: Profiteer van de rustige momenten om voldoende lichaamsbeweging te hebben. Kies de activiteit die je het meest aanspreekt of probeer nieuwe sporten uit, neem vrienden of familie mee... Alles is mogelijk! ➡️ Tip 5 🎇: Maak goede voornemens! Je eetpatroon weer in evenwicht brengen en regelmatig bewegen is de winnende combinatie om in vorm te blijven 😉 En als je zin hebt in meer begeleiding om de eventuele gewichtstoename aan te pakken ten gevolge van de feestdagen of bij het heroriënteren van je eetpatroon, ontdek dan de Nubel voedingsplanner. Een programma waarmee je gemakkelijk je maaltijden kan bijhouden en aanpassen. Kijk voor meer informatie op www.nubel.be/planning/?lang=nl #feestmaaltijden #oudejaarsavond #feestelijkemenus #genieten ... See MoreSee Less
0 CommentsComment on Facebook
De FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu heeft een video gemaakt over de diëtisten die we met plezier delen!!!!youtu.be/H4o37UXDJfE?si=nbhoEqbJUgWRVq_GVBVD#diëtisten #vbvd #gezondevoeding #professionalskiezen ... See MoreSee Less
Laten we het over suikers hebben !🍭#suikers #koolhydraten #voedingsadviezen #voeding ... See MoreSee Less
Lees meer over de “halfhalf-richtlijn” ondersteund door het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw, de Green Deal Eiwitshift en het Departement Zorg.‘Eet in verhouding meer plantaardige dan dierlijke voeding’, zo luidt één van de uitgangspunten bij de voedingsdriehoek. Maar wat betekent dat concreet? De halfhalf-richtlijn zet je op weg: probeer de helft van de week plantaardig te eten.Hoe je de halfhalf-richtlijn precies invult, kies je zelf. Enkele voorbeelden:🌱 De nieuwe richtlijn is eenvoudig: probeer voor halfhalf te gaan.🌱 Kies om de dag voor een (overwegend) plantaardige warme maaltijd.🌱 Ga in de eerste helft van de week voor plantaardige maaltijden.🌱 Halveer je portie vlees en vervang de helft door peulvruchten of een andere vleesvervanger.🌱 Een maaltijd met vlees? Probeer die dag dan tijdens de andere maaltijdmomenten voor een plantaardig gerecht te gaan.🌱 Varieer met gezond beleg. Beleg de helft van je boterhammen met plantaardige producten.Nubel vzw ondersteunt dit initiatief. Ga voor meer informatie over de samenstelling van plantaardige producten naar www.internubel.be of naar de Belgische voedingsmiddelentabel op www.nubel.be.Meer informatie over dit project: www.gezondleven.be/halfhalf?fbclid=IwAR2fnfYQf77AgsYwWbATfJTJ8cFja8zZQSTJNVEFiiBrt6MShS3YDw3w0c4Lanceringsvideo: youtu.be/ADc60c27NzIVlaams Instituut Gezond Leven ... See MoreSee Less
Nubel ondersteunt de "Malnutrition Awareness Week"#MAW2023 #malnutritionawareness #malnutrition #MalnutritionAwarenessWeek #BelgianAllianceONCA #VBVD ... See MoreSee Less
De Belgische voedingsaanbevelingen beperken de energie die door toegevoegde suikers wordt geleverd tot maximaal 10%. Om aan dit advies te voldoen, of omdat je een vermageringsdieet volgt, kan het gebruik van alternatieve zoetstoffen een interessante optie zijn.Om ze beter te begrijpen, volgt hier wat nuttige informatie:Zoetstoffen voegen een zoetheidswaarde toe aan bereidingen, maar met een lagere calorie-inname en minder impact op de bloedsuikerspiegel, wat vooral interessant is bij diabetes. Zoetstoffen kunnen worden onderverdeeld in twee groepen.1. De groep zoetstoffen met calorieën - de polyolgroep: sorbitol (E420), isomalt (E953), maltitol (E965), lactitol (E966), xylitol (E967) en erythritol (E968).De polyolgroep heeft ongeveer dezelfde zoetkracht als suikers en levert 2,4 kcal/g calorieën (cfr. 4 kcal/g voor suiker). De waarde voor erytritol is 0 kcal/g. 2. De groep caloriearme zoetstoffen - intensieve zoetstoffen: acesulfaam K (E950), aspartaam (E951), cyclamaat (E952), sacharine (E954), sucralose (E955), thaumatine (E957), neohesperidine DC (E959), steviolglycosiden (E960), neotaam (E961), advantaam (E969).Deze zoetstoffen geven een zoete smaak in zeer kleine hoeveelheden. Ze hebben een hogere zoetkracht dan suiker (aspartaam is bijvoorbeeld 200 keer zoeter dan suiker) en voegen geen calorieën toe. Bijvoorbeeld: 🍪 Een vierkantje suiker levert 20 kilocalorieën.🍪 Een tablet kunstmatige zoetstof levert 0,3 kilocalorieën.->Beide hebben dezelfde zoetkracht.Als je meer wilt weten over zoetstoffen, ga dan naar www.zoetstoffen.eu/@https://www.facebook.com/zoetstoffen.eu#zoetstoffen #diabetes #mindersuiker ... See MoreSee Less