Nubel was partner van de 22ste Studiedag van de Les Diététiciens - UPDLF, een niet te missen evenement voor professionals in voeding en gezondheid!Een dikke proficiat aan de organisatoren voor deze editie vol boeiende uitwisselingen en inspiratie 👏 ... See MoreSee Less
🎉 Retour sur la 22ème Journée d’étude de l’UPDLF ! 🎉 📅 Ce vendredi 3 octobre 2025, nous avons eu le plaisir de vous retrouver au PointCentre à Charleroi pour notre 22ème Journée d’étude : “De la recherche à la pratique, regards croisés sur l’innovation en santé”. 🙌 Nous affichions COMPLET et nous tenons à remercier : ✨ Nos sponsors et partenaires pour leur précieux soutien, ✨ Nos bénévoles pour leur aide indispensable, ✨ Nos orateurs pour la qualité de leur présentation, ✨ Et bien sûr, vous, les diététicien·nes, pour votre participation active et vos échanges enrichissants. 🎯 L’objectif de cette journée d’étude est double : proposer une formation continue de qualité avec des sujets d'actualité et favoriser les rencontres, le partage et les échanges. Un immense merci à toutes et tous d’avoir contribué à la réussite de cette belle édition 💚 La date de l'année prochaine est prête, le jeudi 01 octobre 2026 à la CEME à Charleroi ! On se retrouve l’an prochain… encore plus nombreux ! #JEUPDLF #UPDLF #Diététiciens #FormationContinue ##innovationensanté Nos sponsors, Danone Belgium Ebiody @Gohy Nestlé Yakult Belgium Pain & Santé Foodbag ixX pharma Carrefour Fresenius Kabi Remedus Nos partenaires, AKTINA asbl Association du Diabète Conseil Supérieur de la Santé , Nubel @Foodinaction, @Ebpraticenet
www.facebook.com
0 CommentsComment on Facebook
Hoe begin jij het liefst je dag? 🕊️Met een hartig of zoet ontbijt? Beide zijn gezond, zolang je ze goed samenstelt! 💪🥚 Een hartig ontbijt helpt om energiedips in de ochtend te vermijden.Eieren, rijk aan eiwitten en essentiële micronutriënten, zijn perfect om het tot de middag vol te houden.Je kunt ook variëren met hummus, tofu of 100% notenpasta’s.🧀 Combineer ze met:• verse kaas of natuuryoghurt,• knapperige groenten (tomaten, komkommers, paprika’s 🫑),• en volkorenbrood voor extra vezels.🍯 Een zoet ontbijt kan ook evenwichtig zijn!Laat croissants en sinaasappelsap achterwege en kies voor natuurlijke, volwaardige producten 🍓🥣 Gezonde en lekkere ideeën:• Natuuryoghurt + vers of gestoofd fruit, met wat noten of amandelpasta 🥜• Zelfgemaakte muesli of havermoutpap• Geroosterd roggebrood met hazelnootpasta 🍞 ... See MoreSee Less
1 oktober: Werelddag van de Chocolade 🍫Het is Wereld Chocolade Dag! Donker, melk, wit, praline, met hazelnoten… er is voor ieder wat wils, en het is soms moeilijk om te weerstaan.Hoewel het vooral een genotsmiddel blijft, bevat chocolade vezels en enkele interessante voedingsstoffen, zoals magnesium en antioxidanten, vooral wanneer het rijk is aan cacao.Hoe hoger het cacaogehalte, hoe meer van deze voedingsstoffen aanwezig zijn, maar chocolade blijft calorierijk en is met mate te consumeren.🍫 Pure chocolade: bevat minimaal 43% cacao.532 kcal/100 g, 31,5 g vet/100 g, 48 g suiker/100 g🍫 Melkchocolade: zoeter dan pure chocolade.533 kcal/100 g, 31 g vet/100 g, 55 g suiker/100 g🍫 Witte chocolade: bevat geen cacaopoeder, enkel cacaoboter.555 kcal/100 g, 33,2 g vet/100 g, 57,5 g suiker/100 g👉 Verwen jezelf, maar hou het bij een klein stukje en kies je favoriete chocolade.Vertel ons in de reacties: wat wordt jouw keuze? 😋 ... See MoreSee Less
📊 In het kader van de voedingsaanbevelingen 2025 voor België werd de Voedingspiramide bijgewerkt om rekening te houden met de wijzigingen. Er zijn geen grote veranderingen, maar wel enkele belangrijke details die werden toegevoegd!✨Wat verandert er?💧 Water en niet-gesuikerde dranken: de boodschap is niet langer ‘Water naar believen’, maar wordt ‘Water bij voorkeur.🍎🥦 Groenten en fruit: voor zowel groenten als fruit is de boodschap aangevuld met “Diversiteit verkiezen” en “Bij voorkeur seizoensgebonden”.🍞🍚 Zetmeelhoudende producten: om het doel van 125 g volkoren granen per dag te helpen weergeven, werden de volgende richtlijnen toegevoegd: “1 sneetje volkorenbrood = 35 g” en “3 volle eetlepels gekookte bruine rijst, quinoa… = 100 g”.🥛🧀 Zuivelproducten: om te voorkomen dat de 250 tot 500 g melk of melkproducten verkeerd geïnterpreteerd worden als deze hoeveelheid in de vorm van kaas, is onder de aanbeveling in cijfers een concrete richtlijn toegevoegd: “100 g melk = 10 tot 20 g kaas”.🐟🍤🥚🥩 VVGEVP: voor vis en zeevruchten vervangt de kwantitatieve richtlijn “min. 200 g per week” de richtlijn “1 à 2 keer per week”. Voor peulvruchten is de aanbeveling gewijzigd van min. 1 keer per week naar min. 2 keer per week. Voor eieren wordt de maximale hoeveelheid gespecificeerd: max. 7 per week. Voor de aanbeveling met betrekking tot rood vlees (max. 300 g per week) wordt nu gespecificeerd dat dit “behalve gevogelte” is.🌰🌻 Noten en zaden: de aanbeveling is gewijzigd van “15 tot 25 g per dag” naar “20 tot 30 g per dag”. De vermelding “ongezouten/ongezoet” is ook toegevoegd.🫒 Toegevoegde vetten: de boodschap is aangevuld met de precisering “Plantaardige oliën die rijk zijn aan onverzadigde vetzuren hebben de voorkeur”.🍩🥓 Niet-vereisten: “Kleine hoeveelheden” gewijzigd in “Zo weinig mogelijk”. ... See MoreSee Less
1 CommentsComment on Facebook
De 2025-versie van het voedingstak, ontwikkeld door @Food in action en de afdeling Diëtetiek van de @Haute école Léonard de Vinci, is zojuist gepubliceerd. Deze infographic belicht de 5 voedingsprioriteiten, gebaseerd op de nieuwe aanbevelingen van de Hoge Gezondheidsraad .Aanbevelingen en veranderingen: 🌾De eerste prioriteit - het eten van minstens 125 g volkoren graanproducten per dag - blijft ongewijzigd. 🌾De tweede prioriteit is nu om de consumptie van rood vlees te beperken (tot maximaal 300g/week - en “charcuterie” tot maximaal 30g/week). => De aanbeveling voor deze voedingsmiddelen is niet veranderd, maar de volgorde van belangrijkheid wel. Een verandering die in overeenstemming is met het duurzaamheidsaspect en de noodzakelijke transitie naar meer plantaardige producten. 🌾Eet peulvruchten: de aanbeveling is gestegen van minstens één keer per week naar twee keer per week. 🌾Beperk de zoutconsumptie: max. 5 g/dag (één plaats omhoog). 🌾Eet elke dag 250g fruit en 300g groenten (met een voorkeur voor verse producten en seizoensproducten). ... See MoreSee Less
Hallo herfst! 🍂Moeheid, stress, kleine dipjes?Seizoensgroenten en -fruit zijn je beste bondgenoten 💪🍐🥬 ... See MoreSee Less