Log-in

Voedingsinformatie

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

0 CommentsComment on Facebook

2 weeks ago

Laten we het over suikers hebben !🍭
#suikers #koolhydraten #voedingsadviezen #voeding
... See MoreSee Less

Laten we het over suikers hebben !🍭
#suikers #koolhydraten #voedingsadviezen #voeding
3 weeks ago

Lees meer over de “halfhalf-richtlijn” ondersteund door het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw, de Green Deal Eiwitshift en het Departement Zorg.

‘Eet in verhouding meer plantaardige dan dierlijke voeding’, zo luidt één van de uitgangspunten bij de voedingsdriehoek. Maar wat betekent dat concreet? De halfhalf-richtlijn zet je op weg: probeer de helft van de week plantaardig te eten.

Hoe je de halfhalf-richtlijn precies invult, kies je zelf. Enkele voorbeelden:

đŸŒ± De nieuwe richtlijn is eenvoudig: probeer voor halfhalf te gaan.
đŸŒ± Kies om de dag voor een (overwegend) plantaardige warme maaltijd.
đŸŒ± Ga in de eerste helft van de week voor plantaardige maaltijden.
đŸŒ± Halveer je portie vlees en vervang de helft door peulvruchten of een andere vleesvervanger.
đŸŒ± Een maaltijd met vlees? Probeer die dag dan tijdens de andere maaltijdmomenten voor een plantaardig gerecht te gaan.
đŸŒ± Varieer met gezond beleg. Beleg de helft van je boterhammen met plantaardige producten.

Nubel vzw ondersteunt dit initiatief. Ga voor meer informatie over de samenstelling van plantaardige producten naar www.internubel.be of naar de Belgische voedingsmiddelentabel op www.nubel.be.

Meer informatie over dit project: www.gezondleven.be/halfhalf?fbclid=IwAR2fnfYQf77AgsYwWbATfJTJ8cFja8zZQSTJNVEFiiBrt6MShS3YDw3w0c4

Lanceringsvideo: youtu.be/ADc60c27NzI
Vlaams Instituut Gezond Leven
... See MoreSee Less

Lees meer over de “halfhalf-richtlijn” ondersteund door het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw, de Green Deal Eiwitshift  en het Departement Zorg.

‘Eet in verhouding meer plantaardige dan dierlijke voeding’, zo luidt één van de uitgangspunten bij de voedingsdriehoek. Maar wat betekent dat concreet? De halfhalf-richtlijn zet je op weg: probeer de helft van de week plantaardig te eten.

Hoe je de halfhalf-richtlijn precies invult, kies je zelf. Enkele voorbeelden:

đŸŒ± De nieuwe richtlijn is eenvoudig: probeer voor halfhalf te gaan.
đŸŒ± Kies om de dag voor een (overwegend) plantaardige warme maaltijd.
đŸŒ± Ga in de eerste helft van de week voor plantaardige maaltijden.
đŸŒ± Halveer je portie vlees en vervang de helft door peulvruchten of een andere vleesvervanger.
đŸŒ± Een maaltijd met vlees? Probeer die dag dan tijdens de andere maaltijdmomenten voor een plantaardig gerecht te gaan.
đŸŒ± Varieer met gezond beleg. Beleg de helft van je boterhammen met plantaardige producten.

Nubel vzw ondersteunt dit initiatief. Ga voor meer informatie over de samenstelling van plantaardige producten naar www.internubel.be of naar de Belgische voedingsmiddelentabel op www.nubel.be.

Meer informatie over dit project: https://www.gezondleven.be/halfhalf?fbclid=IwAR2fnfYQf77AgsYwWbATfJTJ8cFja8zZQSTJNVEFiiBrt6MShS3YDw3w0c4

Lanceringsvideo: https://youtu.be/ADc60c27NzI
Vlaams Instituut Gezond Leven
3 weeks ago

Nubel ondersteunt de "Malnutrition Awareness Week"
#MAW2023 #malnutritionawareness #malnutrition #MalnutritionAwarenessWeek #BelgianAllianceONCA #VBVD
... See MoreSee Less

Nubel ondersteunt de Malnutrition Awareness Week
#MAW2023 #malnutritionawareness #malnutrition #MalnutritionAwarenessWeek #BelgianAllianceONCA #VBVDImage attachmentImage attachment
3 weeks ago

De Belgische voedingsaanbevelingen beperken de energie die door toegevoegde suikers wordt geleverd tot maximaal 10%. Om aan dit advies te voldoen, of omdat je een vermageringsdieet volgt, kan het gebruik van alternatieve zoetstoffen een interessante optie zijn.

Om ze beter te begrijpen, volgt hier wat nuttige informatie:

Zoetstoffen voegen een zoetheidswaarde toe aan bereidingen, maar met een lagere calorie-inname en minder impact op de bloedsuikerspiegel, wat vooral interessant is bij diabetes.

Zoetstoffen kunnen worden onderverdeeld in twee groepen.
1. De groep zoetstoffen met calorieën - de polyolgroep: sorbitol (E420), isomalt (E953), maltitol (E965), lactitol (E966), xylitol (E967) en erythritol (E968).
De polyolgroep heeft ongeveer dezelfde zoetkracht als suikers en levert 2,4 kcal/g calorieën (cfr. 4 kcal/g voor suiker). De waarde voor erytritol is 0 kcal/g.

2. De groep caloriearme zoetstoffen - intensieve zoetstoffen: acesulfaam K (E950), aspartaam (E951), cyclamaat (E952), sacharine (E954), sucralose (E955), thaumatine (E957), neohesperidine DC (E959), steviolglycosiden (E960), neotaam (E961), advantaam (E969).

Deze zoetstoffen geven een zoete smaak in zeer kleine hoeveelheden. Ze hebben een hogere zoetkracht dan suiker (aspartaam is bijvoorbeeld 200 keer zoeter dan suiker) en voegen geen calorieën toe.

Bijvoorbeeld:
đŸȘ Een vierkantje suiker levert 20 kilocalorieĂ«n.
đŸȘ Een tablet kunstmatige zoetstof levert 0,3 kilocalorieĂ«n.
->Beide hebben dezelfde zoetkracht.

Als je meer wilt weten over zoetstoffen, ga dan naar www.zoetstoffen.eu/
@https://www.facebook.com/zoetstoffen.eu
#zoetstoffen #diabetes #mindersuiker
... See MoreSee Less

De Belgische voedingsaanbevelingen beperken de energie die door toegevoegde suikers wordt geleverd tot maximaal 10%. Om aan dit advies te voldoen, of omdat je een vermageringsdieet volgt, kan het gebruik van alternatieve zoetstoffen een interessante optie zijn.

Om ze beter te begrijpen, volgt hier wat nuttige informatie:

Zoetstoffen voegen een zoetheidswaarde toe aan bereidingen, maar met een lagere calorie-inname en minder impact op de bloedsuikerspiegel, wat vooral interessant is bij diabetes. 

Zoetstoffen kunnen worden onderverdeeld in twee groepen.
1. De groep zoetstoffen met calorieën - de polyolgroep: sorbitol (E420), isomalt (E953), maltitol (E965), lactitol (E966), xylitol (E967) en erythritol (E968).
De polyolgroep heeft ongeveer dezelfde zoetkracht als suikers en levert 2,4 kcal/g calorieën (cfr. 4 kcal/g voor suiker). De waarde voor erytritol is 0 kcal/g. 

2. De groep caloriearme zoetstoffen - intensieve zoetstoffen: acesulfaam K (E950), aspartaam (E951), cyclamaat (E952), sacharine (E954), sucralose (E955), thaumatine (E957), neohesperidine DC (E959), steviolglycosiden (E960), neotaam (E961), advantaam (E969).

Deze zoetstoffen geven een zoete smaak in zeer kleine hoeveelheden. Ze hebben een hogere zoetkracht dan suiker (aspartaam is bijvoorbeeld 200 keer zoeter dan suiker) en voegen geen calorieën toe. 

Bijvoorbeeld: 
đŸȘ Een vierkantje suiker levert 20 kilocalorieĂ«n.
đŸȘ Een tablet kunstmatige zoetstof levert 0,3 kilocalorieĂ«n.
->Beide hebben dezelfde zoetkracht.

Als je meer wilt weten over zoetstoffen, ga dan naar https://www.zoetstoffen.eu/
@https://www.facebook.com/zoetstoffen.eu
#zoetstoffen  #diabetes  #mindersuiker
1 month ago

Vitamines en mineralen... We hebben er allemaal van gehoord en we weten dat ze belangrijk zijn voor onze gezondheid. Maar weten welke voedingsstoffen welk doel dienen, waar je ze kan vinden en hoe je ze moet consumeren zijn soms moeilijke vragen.

Nubel heeft een serie korte video's over vitamines en mineralen samengesteld. In 1 minuut kom je er meer over te weten 😉.
Ontdek onze eerste video over vitamine C: youtu.be/nAgRrIOYQJg
... See MoreSee Less

Vitamines en mineralen... We hebben er allemaal van gehoord en we weten dat ze belangrijk zijn voor onze gezondheid. Maar weten welke voedingsstoffen welk doel dienen, waar je ze kan vinden en hoe je ze moet consumeren zijn soms moeilijke vragen. 

Nubel heeft een serie korte videos over vitamines en mineralen samengesteld. In 1 minuut kom je er meer over te weten 😉. 
Ontdek onze eerste video over vitamine C: https://youtu.be/nAgRrIOYQJg
Load more